İşbaşı Eğitimleri Programı Maaşları 1300 TL Oldu

Bir zamanlar (2000 yılı öncesi) iş arayan insanların kurum önünde kuyruk oluşturduğu Türkiye İş Kurumu İŞKUR günümüzde en çok güvenilen ve ihtiyaç duyulan eğitim kurumları arasında yer almaktadır. Sadece iş ve işçi bulmakla sınırlı kalmayıp, aynı zamanda meslek eğitimi desteği ile önce meslek sonra iş sahibi yapmaktadır. Bu kapsamda uyguladığı projelerden biri İEP (İşbaşı Eğitim Programı) olup, geçtiğimiz ay 190 bin kişi bu fırsatlardan yararlandı. Yapılan değişiklik ile eğitim süresi ve maaşlarda artış yapıldığını duyurmak istiyorum.

İşbaşı Eğitim Programı

İşbaşı Eğitimleri Programı Maaşları 1300 TL Oldu
İşkur kurslarının farkı sadece eğitimlerin ücretsiz olmayıp, aynı zamanda eğitime katılan kursiyerleri meslek ve iş sahibi yapmasıdır. Bununla sınırlı kalmayan kurum eğitime katılan kursiyerlere yeni yönetmelikle bundan böyle aylık 1300 TL maaş ödemesi yapılacaktır. Daha önce 1000 TL olan maaş bundan böyle 1300 TL’ye yükseltildi.

Eğitimler 12 Aya Uzatıldı
Yapılan değişiklik ile sadece maaşlar yükselmemiş olup, aynı zamanda eğitim sürecinde de artış olduğu görülmektedir. Daha önce maksimum 6 ay olan eğitimler bundan böyle 12 ay olarak uygulanmasına karar verilmiştir. Böylece kursiyer daha fazla öğrenme ve uygulama imkanı bulmaktadır.

İşbaşı Eğitim Programı Nedir?
Türkiye’de işsizliğin azaltılmasına yönelik geliştirilen projelerden biri olup, normal kurslardan her alanda farklı olduğunu göreceksiniz.

Eğitim İş Yerinde Yapılıyor: Evet arkadaşlar bu kurslarda eğitimler sınıf ortamında yapılmak yerine iş başında yani bu programa katılan firmalarda yapılmaktadır. Örnek CNC Torna eğitimi verilecekse kursiyer bu alanda hizmet veren firmaya giderek iş başında eğitim almaktadır. Günlük 8 saat olmak üzere haftada 6 günlük eğitim şeklinde verilmektedir. Yani hem çalışıp, hem öğreneceğinizi söyleyebiliriz.

15 Yaş Üzeri İşsizler / Öğrenciler Katılabilir: Bu eğitim programından yararlanmak için öncelikle işsiz olmak gerekir. Bunun dışında ise işsiz olmak gerekir. Yada lise / üniversite öğrencileri de bu fırsatlardan yararlanabilir.

Başvurular Nasıl Yapılır?
Özellikle işsiz ve herhangi bir mesleği olmayanlar için mükemmel bir fırsat olan İEP başvuruları İnternet üzerinden iskur.gov.tr ile size en yakın İşkur İstihdam Bürosuna bizzat giderek başvurmanız gerekir. Öncelikle İşkur’a kayıtlı olmanız gerekir. İşkur’a kayıt olmak ve aktif kursları görmek için aşağıda yer alan bağlantıya tıklayabilirsiniz. http://www.istanbulkurslari.com/iskur-kurslari/

İşkur Kursları hakkında aktaracaklarımız bu kadar olup, yeni güncellemeler olması halinde bu sayfada sizlere duyurmaya devam edeceğiz. Tüm arkadaşlara başarılar diliyoruz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

© 2018