KOSGEB’den Gençlere 50 Bin TL Hibe

Öncelikle konuya nereden giriş yapacağımı bilemiyorum desem yalan olmaz. İlk olarak seçimler öncesi Adalet ve Kalkınma Partisi genel başkanı ve Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet DAVUTOĞLU seçim çalışmaları esnasında dile getirdiği kendi işini kurmak isteyen gençlere 50 bin TL hibe desteği 17 Aralık itibari ile resmen uygulanmaya başlanmıştır. Peki bu imkanlardan nasıl yararlanacağız şimdi ona göz atalım.

Kosgeb Destekleri

KOSGEB’e Başvuru Yapacaksınız
50 Bin TL hibe desteğinden yararlanmak isteyenler nereye başvuracaklarını merak ediyorlar. Başvuru yapmanız gereken kurum KOSGEB olup açılımı (Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı) anlamına gelmektedir. Kendi işini kurmak isteyen girişimciler ile var olan işini büyütmek isteyen kobiler için eğitim ve maddi destek sağlamaktadır.

Kosgeb Uygulamalı Girişimcilik Kurslarına Katılacaksınız
Türkiye’nin her yerinde bulacağınız bu ücretsiz eğitim 70 saat yani 15 gün sürmektedir. Genellik hafta içi mesai saatlerinde yapılmaktadır. Kosgeb hizmet merkezi müdürlükleri ve yetki verdiği kurumlar tarafından gerçekleştirilen kurslara katılarak sertifika almanız gerekir. Yaşadığınız il ve ilçede 2 ay içerisinde başlayacak olan Kosgeb Kurs bilgilerini aşağıda yer alan bağlantıya tıklayarak görebilirsiniz. http://www.kursu.biz/kosgeb-kurslari

İş Planı Hazırlayacaksınız
50 Bin TL destekten yararlanmak için sadece kurslara katılmanız yetmez aynı zamanda kuracağınız iş ile ilgili iş planı hazırlamanız gerekir. Bu konuda detaylı bilgi ve yardımı 15 gün sürecek olan kurslarda öğreneceksiniz.

İlk Masraflar Sizden!
İşte burası çok önemli değerli arkadaşlar iş planınız onaylanması halinde kuracağınız iş ile ilgili ilk masrafları siz cebinizden yapmanız gerekir. Yani projeniz onaylandı al kardeşim 50 Bin TL kredi şeklinde bir uygulama yoktur. İş kurmaya yetecek kadar sermayeniz olması gerekir. Siz masraf ederek yaptığınız ödemeleri fatura vs ile belgelendirecek ve kurumdan geri tahsil edeceksiniz.

100 Bin TL Faizsiz Kredi Çekebilirsiniz
Size verilen hibe işinizi kurmak ve yönetmek için yeterli değilse kurumdan ayrıca 100 Bin TL daha kredi isteyebilirsiniz. Daha önce minimum 70 bin TL olan bu rakam bundan böyle 100 Bin TL olarak uygulanmaktadır. Faizsiz olan bu krediye 2 yıl sonra eşit taksitler halinde ödemeye başlıyorsunuz.

Danışman Firmalarla Zaman Harcamayın
Yukarıda vermiş olduğum bağlantıya tıkladığınızda Kosgeb’in tüm işlemlerinin ücretsiz olduğunu içeren bir ibare göreceksiniz. Bu işin takibini yapan danışmanlık firmaları olup, kesin, %100, garantili vs şeklinde cazip olarak gelebilir. Fakat hiç bir danışmana gerek yoktur. Yardım almak isterseniz bunu Kosgeb Hizmet Merkezi Müdürlüklerine giderek bizzat yada 444 15 67 numaralı telefonu arayarak kurumun resmi danışmanlarından bilgi ve destek alabilirsiniz. Son yıllarda bu alanda artan dolandırıcılık faaliyetleri dikkatli olmanızı gerektiriyor.

Desteklenen Sektörleri İnceleyin
Kendi işini kurmak isteyen girişimciler başvuruda bulunmadan önce kuracakları işin Kosgeb’in destek verdiği sektörler arasında olup, olmadığına bakmalıdır. Çünkü bakkal dükkanı açacağım şeklinde destek alma imkanınız yoktur. Projeniz ilgi görmesi ve onay alması için özgün ve ekonomiye katkı sağlayan bir iş dalı olmasına özen gösterin. Özellikle bilişim teknolojileri alanında iş kurmak şansınızı artıracaktır.

Meslek Kurslarından Yararlanın
Bir çok arkadaşımızın kendi işini kuracak mesleği ve deneyimi olmayabilir. Sorun değil bu konuda Türkiye’nin her yerinde bulabileceğiniz ücretsiz sanat ve meslek edindirme kurslarından yararlanın. İstanbul’da yaşayanlar için İsmek Ankara’da yaşayanlar için Beltek ve Belmek kursları bu ihtiyacınız ücretsiz karşılamaktadır. Aynı şekilde her il ve ilçede bulacağınız Halk Eğitim ve Mesleki Eğitim Merkezlerinde meslek kurslarına katılabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

© 2018