Busmek Kosgeb Girişimcilik Kursları Başlıyor

Türkiye’nin en büyük 4. şehri Bursa’da yaşayanlar için olanaklar her geçen  gün genişliyor. Sanat ve meslek eğitimi kursları baz alındığında en fazla kurumu (Busmek, İnesmek, Osmek, Yılmek vs) bulacağınız şehirlerden biridir. Sadece sanat ve mesleki eğitimlerle sınırlı kalmayan bu kurumlar aynı zamanda kendi işini kuracaklar içinde bir birinden özel (ücretsiz) eğitim fırsatlarına imza atmaktadır. Girişimcilik branşına katılanlara yeni iş fikirleri ve finansal yönetim eğitimleri verirken aynı zamanda KOSGEB (Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı) ile birlikte çalışmalar yapmaktadır. Geçtiğimiz günlerde İnegöl Belediyesi’nin düzenlediği kursları duyurduk, şimdi ise Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları BUSMEK’in düzenlediği kurslar ve başvuru detaylarına yer vereceğiz.

Bursa Kosgeb Girişimcilik

Busmek Kursları Nedir?
Asıl konuya geçmeden önce Busmek hakkında kısa ve özet bilgi aktarmak istiyorum. Busmek açılımı (Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları) olup, 16 yaş üzeri herkese ücretsiz kültür, sanat ve mesleki eğitimler vermektedir. 10 Yıl önce faaliyetlerine başlamış olan kurum her geçen gün güçlenerek devam etmektedir. Bu konuda daha fazla bilgi ve başvuru sayfasına aşağıdaki bağlantıya tıklayarak ulaşabilirsiniz. http://www.kursbilgileri.com/busmek/

Başvurular 15 Şubat Tarihinde Başlıyor
Busmek tarafından her yıl belirli zamanlarda gerçekleştirilen Kosgeb Girişimcilik Kursları bu yıl 2 grup halinde gerçekleşecek olup, başvuruları 15 Şubat tarihinde başlayıp 4 Mart 2016 mesai saati bitimine kadar devam edecektir.

Başvuruları (Busmek Merinos Kurs Merkezinde) Bizzat Yapılacaktır
Bu eğitime katılmak isteyen arkadaşlar öncelikle aşağıda yer alan bağlantıya tıklayarak http://busmek.bursa.bel.tr/wp-content/uploads/2016/02/F12_Uygulamal%C4%B1-Giri%C5%9Fimcilik-E%C4%9Fitim-Ba%C5%9Fvuru-Formu.docx başvuru formunu indirip doldurmanız gerekir. Bir adet çıktısını alacağınız form ve yanınızda bir adet vesikalık resim ile Busmek Merinos kurs merkezine gelerek başvuru yapmalısınız. Başvuru yapılacak şubenin adres ve telefon bilgisi aşağıda yer almaktadır.

Merinos Kurs Merkezi:
Ulubatlı Hasan Bulvarı Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi F Blok
0224 256 29 90

Eğitimler 4 Nisan Tarihinde Başlıyor
Kontenjan kısıtlı olup, o nedenle başvurular detaylı şekilde incelendikten sonra mülakat yapılması gerekebilir. Eğitim almaya hak kazanan kursiyerler (kendi işini kurmak isteyenler için) eğitimler yukarıda da belirtildiği üzere 2 grup halinde yapılacaktır. İlk grup eğitimleri 4-27 Nisan tarihlerinde olup, ikinci grup ise 2-25 Mayıs 2016 tarihleri arasında yapılması planlanmaktadır. Eğitimler hafta içi 09:00 – 16:00 saatleri arasında yapılacak olup, toplamda 70 saat sürmesi planlanmaktadır.

50 Bin TL’si Hibe Toplamda 150 Bin TL Maddi Destek
Eğitime katılanların ilk aşaması sertifika sahibi olmak olup, sonrasında kurmak istediği işi kurup, Kosgeb desteklerine başvuru yapması gerekir. Yaptığı başvuru olumlu sonuçlanması halinde adaya 50 bin TL’si hibe olmak üzere ayrıca maksimum 100 bin TL’ye varan miktarda faizsiz / taksitli kredi desteği sağlanmaktadır.

Başvuru yapacak arkadaşların SGK kapsamında (sigortalı çalışan) ve emekli olmamaları gerekir. Daha fazla bilgiye başvuru için gittiğiniz merkezde yüz yüze ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

© 2018