Beltek 2016-2017 Kayıtları 31 Ağustos’ta Başlıyor

Beltek 2016-2017

Ankara’da yaşayanlar için ücretsiz sanat ve meslek kursları kaldığı yerden devam ediyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Gazi Üniversitesi arasında gerçekleşen ortak çalışma ile 17 yaş üzeri herkesin ücretsiz yararlanabileceği Beltek Kursları 2016-2017 eğitim öğretim dönemi kayıtları herhangi bir değişiklik yapılmaz ise 31 Ağustos tarihinde başlayacaktır.  Kayıtlar ilk olarak kurumun resmi İnternet sitesinden online olarak yapılmaktadır.

Beltek Kursları

Beltek Nedir?

Ankara Büyükşehir Belediyesi 5 milyonu aşkın insanların ücretsiz yararlanabilmesi için hazırladığı sanat ve meslek eğitimlerinden biride kısa adı Beltek olan (Ankara Büyükşehir Belediyesi Teknik Eğitim Kursları) 1999 yılından beri Gazi Üniversitesi uzman eğitimci kadrosu tarafından gerçekleştirilmektedir.

Kimler Yararlanabilir?
Bu tür eğitim hizmetleri yerel olması nedeniyle hizmet verilen il yada ilçe ile sınırlıdır. Bu nedenle Beltek kurslarından yararlanabilmek için öncelikle Ankara’da yaşıyor ve 17 yaş ve üzeri olmak gerekmektedir.

Eğitimler Gazi Üniversitesinde Gerçekleşiyor
Sanat ve meslek kursları denince insanlar genelde kendilerine en yakın noktada kurs merkezi olmasına dikkat ederler. Maalesef Beltek Kurslarında bu tür bir uygulama olmayıp, onun yerine eğitimler Gazi Üniversitesi Merkez Yerleşkesinde gerçekleşmektedir

11 Alanda Onlarca Branş Seçeneği
Bir diğer farklı yönü ise verdiği eğitimler olup, teknoloji ve sanayileşmeye ağırlık verdiği görülmektedir. Kültür, sanat ve müzik eğitimlerinin olmadığı branş listesinde Bilişim ve Bilgisayar Teknolojileri ayrı alanlar şeklinde ele alınmaktadır. Elektrik Elektronik Teknolojileri yine en çok tercih edilen branşlar arasında yer almaktadır.

Hafta İçi ve Hafta Sonu Gruplarından Yararlanın
Eğitimleri herkese uygun olup, özellikle gündüzleri okula giden öğrenciler içinde uygun olduğu görülmektedir. Hafta içi akşam grupları yanı sıra hafta sonu sabah ve öğle grupları ile dilediğiniz gruba dahil olabilirsiniz. Hafta içi akşam grubuna dahil olanlar içinde kurslarda bir ilke imza atılarak Ankara’nın farklı ilçelerine ulaşım imkanı sağlayan ücretsiz servis imkanı bulunmaktadır.

Bir Defaya Mahsus 20 TL Ödersiniz
Kurslar genel anlamda ücretsiz olmasına karşın kursiyerler kayıt olurken bir defaya mahsus olmak üzere 20 TL ödeme yapmaktadır. Bunu IBAN numarasına Havale / EFT şeklinde yada kayıt için gittiğinizde kredi kartınızla ödeme yapabilirsiniz.

Devamsızlık Sınırını Aşanlara 50 TL Ceza
Başvuru yaptığınız kurslara katılım zorunlu olup, eğitimlerin %10’undan fazla devamsızlık yapan kursiyerler 50 TL ceza almaktadır. Bunu başvuru esnasında taahhüt ediyorsunuz.

Başarılı Öğrencilere İngilizce Eğitimi Hediye Ediliyor
Yazının giriş kısmında da belirtildiği gibi Beltek kursları daha çok bilim ve teknoloji üzerine eğitimler vermektedir. Eğitimi verilmeyen alanlardan biride Yabancı Dil olup, herhangi bir dil eğitimi bulunmamaktadır. Fakat katıldığı kursun sonunda yapılacak olan sınavda 81 ve üzeri not alan kursiyerlere Gazi Üniversitesi bünyesinde ücretsiz İngilizce eğitimi hediye edilmektedir.

Beltek 2016-2017 Kayıtları 31 Ağusos’ta Başlıyor
Tüm kurumlarda olduğu gibi 3 aylık yaz tatili sonrası eğitimlerine kaldığı yerden devam edecek olan Beltek 2016-2017 eğitim sürecine 31 Ağustos tarihinde başlayacak olan kayıtlar ile start verecektir. Kayıtlar ve kurum hakkında daha fazla bilgiye aşağıda yer alan bağlantıdan ulaşabilirsiniz. https://www.yayginegitim.net/beltek-kurslari/

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

© 2018